Member area
Onze installatie | Biolectric
Biolectric maakt en installeert biogasinstallaties (of pocketvergisters) die op basis van bedrijfseigen mest groene energie maken ten behoeve van jouw boerderij. Groene energie uit mest!
Biolectric, pocketvergister, vergister, biogas, biogasinstallatie, mestgas, mestgasinstallatie, mest, drijfmest, kleinschalig, boerderij, landbouw, anaerobe, groene stroom, groene energie, energie uit mest, rundermest, philippe jans, jonathan schrauwen, jan palmaers, fermentatie, koeien, varkens, kippen, energie, elektriciteit, biogas installatie
16244
page,page-id-16244,page-template-default,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Hoe werkt het?

Op een boerderij met 150 koeien is de jaarlijkse CH₄ uitstoot van de mest gelijk aan het CO₂ equivalent van 220 ton per jaar (dat zijn zo’n 300 auto’s in het verkeer).

 

Door het plaatsen van een Biolectric biogasinstallatie wordt deze CH₄ omgezet naar groene stroom en warmte die opnieuw gebruikt kunnen worden op de boerderij.

De Biolectric biogasinstallatie pompt dagelijks een vaste hoeveelheid mest uit de reactor naar de digestaat opslag en vult het afgevoerde volume aan met verse mest uit de mestkelder. Dit proces is volautomatisch en gebeurt onder supervisie van de sturing.

 

Door anaërobe vergisting in de reactor wordt er biogas gevormd dat vervolgens gezuiverd wordt en in de verbrandingsmotor omgezet wordt naar groene energie. Deze energie kan onder de vorm van elektriciteit en warmte gebruikt worden op de boerderij.

De voordelen

Je investeert

Omdat stroom steeds duurder wordt. Omdat je de grondstof al hebt. Omdat het bij je bedrijf past. Omdat de zon niet altijd schijnt. Omdat het niet altijd waait.

Je rendeert

Omdat je continu groene stroom maakt. Omdat je niet afhangt van elektriciteitsprijzen. Omdat je warm water maakt. Omdat de mest vloeibaarder wordt. Omdat de mest snel wordt opgenomen. Omdat je jouw vaste kosten onder controle houdt.

Je helpt

Omdat je jouw CO₂ voetafdruk reduceert. Omdat je zorgt voor geurvermindering. Omdat je CH₄ uit de atmosfeer haal. Omdat je denkt aan je omgeving. Omdat je denkt aan de volgende generatie.

Vergisting van mest tot groene stroom op basis van enkel eigen mest

Er is geen concurrentie tussen voeding en energie. Je hebt geen extra lawaai of geurhinder door toevoer van extra gewassen, overschotten of afval. Lokale mest, lokale opwekking, lokaal verbruik: er zijn geen verdoken transportkosten of uitstoot. De grondstof, mest, is hernieuwbaar en kostenloos beschikbaar.

Niet meer afhankelijk van stijgende energieprijzen

Je maakt en verbruikt zelf groene stroom. De installaties tot 10 kW maken gebruik van een terugdraaiende teller, zoals voor de zonnepanelen. Je krijgt een vast prijs per kWh geproduceerde groene stroom, in de vorm van groenestroomcertificaten. Er is een korte terugverdienperiode.

Waarom zou je een pocketvergister laten plaatsen?

Er zijn enkele onmiskenbare voordelen aan een Biolectric pocketvergister: geen immer stijgende elektriciteitsfactuur meer, gratis warm water, diversificatie van het inkomen van de landbouwer, meerwaarde van je mest, vloeibaardere mest en snellere opname van nutriënten en een volautomatische mestgasinstallatie met gepatenteerde reactoropbouw.

Eigenschappen

En nu?

Je bent overtuigd van het nut van onze pocketvergister en zou graag een plaatsen op je boerderij. Alleen weet je niet welke vereisten er zijn. Je zal zien dat zelfs de kleinste boerderij al genoeg kan zijn om profijt te halen uit deze nieuwe groene technologie. En je krijgt er heel wat voor in de plaats.

Wat heb je nodig?

Minimum 1500 m³ drijfmest per jaar en ongeveer 200 m² plaats op de boerderij.

Wat krijg je van ons?

Een sleutel-op-de-deur kleine microvergister met een vermogen van 9,7 kW tot 74 kW. Een arbeidsluwe, volautomatische mono-vergister op basis van bedrijfseigen mest. De productie van uw eigen groene energie. Onafhankelijkheid van stroomproducenten en distributeurs. Onafhankelijkheid van prijsstijgingen in de toekomst. Onze installatie is na zes jaar terug verdiend.

Benieuwd hoe de Biolectric pocketvergister geplaatst wordt? Bekijk hier de video van de opbouw van een installatie in drie dagen.