Member area
Historiek | Biolectric
Biolectric maakt en installeert biogasinstallaties (of pocketvergisters) die op basis van bedrijfseigen mest groene energie maken ten behoeve van jouw boerderij. Groene energie uit mest!
Biolectric, pocketvergister, vergister, biogas, biogasinstallatie, mestgas, mestgasinstallatie, mest, drijfmest, kleinschalig, boerderij, landbouw, anaerobe, groene stroom, groene energie, energie uit mest, rundermest, philippe jans, jonathan schrauwen, jan palmaers, fermentatie, koeien, varkens, kippen, energie, elektriciteit
16363
page,page-id-16363,page-template-default,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Historiek

Jaar van oprichting:  2011

Oprichters: Philippe Jans, Jonathan Schrauwen, Jan Palmaers

Prijzen: JCI Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar (2015), Belgische Energie- en Milieuprijs (2014), Agribex Gouden Hoef (2011)

Nominaties: JCI Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar (2015)

Biogas is de enige manier om duurzame energie te produceren die ons de mogelijkheid biedt om productie af te stemmen op vraag. Hoe komt het dan dat de wereld niet vol staat met biogasinstallaties?

 

Met het antwoord op die vraag is in 2009 het idee van Biolectric ontstaan. Na de bouw van een proof-of-concept installatie in 2011 hield Philippe Jans – gesterkt door de stabiele investeerder die hij vond in de Familie Westerlund (Taste Invest) en samen met Jan Palmaers en Jonathan Schrauwen – Biolectric boven de doopvont.

 

In de daarop volgende drie jaren werden door diverse technische innovaties (waarvan sommige inmiddels gepatenteerd) de betrouwbaarheid sterk verhoogd en de arbeid voor de eindklant dramatisch teruggedrongen.

 

Vandaag is het product volwassen en slaat Biolectric met vertegenwoordiging in een tiental landen met succes zijn internationale vleugels uit!

 

In Februari 2019 heeft Ackermans & van Haaren een participatie van 60% in Biolectric verworven naast oprichter en CEO Philippe Jans. Met deze transactie kunnen we de volgende fase van ons groeiverhaal met veel vertrouwen beginnen.