Member area
FAQ | Biolectric
Biolectric maakt en installeert biogasinstallaties (of pocketvergisters) die op basis van bedrijfseigen mest groene energie maken ten behoeve van jouw boerderij. Groene energie uit mest!
Biolectric, pocketvergister, vergister, biogas, biogasinstallatie, mestgas, mestgasinstallatie, mest, drijfmest, kleinschalig, boerderij, landbouw, anaerobe, groene stroom, groene energie, energie uit mest, rundermest, philippe jans, jonathan schrauwen, jan palmaers, fermentatie, koeien, varkens, kippen, energie, elektriciteit
19547
page,page-id-19547,page-template-default,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

FAQ — Veelgestelde vragen

Waarom Biolectric?

 

Bij Biolectric geloven we dat onze toonaangevende technologie de toekomst van de agro- en afvalsectoren zal helpen vormgeven door duurzame energie te produceren op basis van lokaal afval. Het Biolectric concept werd in 2009 ontwikkeld. Twee jaar later werd de eerste installatie geproduceerd. In 2018 hebben wij meer dan 200 installaties gebouwd in tien Europese landen, alsook in de Verenigde Staten en Canada.

biolectric

Heeft u melkvee?

Hoeveel koeien heeft u nodig om een Biolectric biogasinstallatie optimaal te laten draaien?

 

Vanaf 80 koeien genereert u genoeg mest (afhankelijk van de kwaliteit) om een Biolectric Biogas Installatie optimaal te laten draaien.

Heeft u verse mest nodig?

 

Ideaal ja, om een optimaal rendement te halen, werkt u best met verse mest.

Hoeveel mest heeft u nodig per dag?

 

Tussen 4 m³ en 32 m³ per dag afhankelijk van de grootte van installatie en de kwaliteit/versheid van uw mest.

Is het noodzakelijk om een stal te hebben met een volle vloer?

 

De mest kan ook uit een kelder gepompt worden. Door uw mest te verzamelen via een roostervloer in een kelder zal u meer mest ter beschikking moeten stellen aan de installatie door de lagere kwaliteit van mest.

Hoe groot is een Biolectric biogasinstallatie?

 

Afhankelijk van het type van de installatie kunnen we een onderscheid maken in type vermogen en type vergister:

  • Type vermogen: 11kW, 22kW, 33kW en 44kW installaties
  • Type vergister: 89m³, 145m³, 176m³, 261m³, 287m³, 362m³, 425m³, 590m³

Kan de installatie ook draaien op ander invoermateriaal dan mest?

Alles wat vloeibaar is – met minder dan 10% droge stof en meer dan 7% organische droge stof – kan gebruikt worden, zolang het mogelijk is om het materiaal te verpompen. Bijvoorbeeld: slip van waterzuiveringsinstallaties, varkensmest, kippenmest, residuen van de voedingsindustrie, …

Hoe werkt de Biolectric biogasinstallatie?

Hoe lang duurt het om de installatie op te bouwen?

 

De Biolectric biogasinstallatie is een compacte en snelle constructie om te bouwen. Dankzij ons ontwerp van de vergister en container is het mogelijk om de installatie in minder dan 3 dagen te realiseren.

Welk restmateriaal komt er dagelijks uit de installatie?

 

Een Biolectric installatie zet je uitstoot van organisch afval en methaan (CH4) om in groene energie en warmte. Het restafval wordt vloeibaarder (en dus sneller opgenomen door de grond) en de geur vermindert.

Wat is de gemiddelde leveringstermijn na het plaatsen van een bestelling bij Biolectric?

 

Door ons volcontinue productielijn hebben wij een gemiddelde leveringstermijn van 2 maanden.

Hoeveel tijd vraagt de installatie voor onderhoud en opvolging per dag?

 

Gemiddeld 15 minuten per dag.

Wat wordt er bedoeld met ‘volautomatische’ installatie?

 

De biogasinstallatie pompt dagelijks automatisch een vaste hoeveelheid mest uit de reactor naar de digestaatopslagplaats en vult het afgevoerde volume aan met verse mest uit de mestkelder. Dit proces gebeurt onder supervisie van de sturing en kan online worden opgevolgd.

Hoe werkt de installatie en het proces?

 

Door anaerobe vergisting in de reactor wordt er biogas gevormd dat vervolgens gezuiverd wordt en in de verbrandingsmotor omgezet wordt naar groene energie. Deze energie kan onder de vorm van elektriciteit en warmte gebruikt worden.

Wat zijn de voordelen van deze installatie?

 

  • De investering kan snel terugverdiend worden.
  • Door het plaatsen van een Biolectric biogasinstallatie wordt uw afval en diens methaan (CH4) omgezet naar groene stroom en warmte die opnieuw gebruikt kunnen worden op de boerderij of in het bedrijf.
  • Door je eigen energie te creëren, ben je niet langer afhankelijk van stijgende energieprijzen en houdt u uw vaste kosten onder controle.
  • Omdat er geen concurrentie is tussen voedsel en energie. Omdat de zon niet altijd schijnt, de wind niet altijd waait en je de middelen reeds gratis ter beschikking hebt, kan u door uw lokale middelen gratis elektriciteit en warmte produceren. Dit resulteert in diversificatie van het inkomen van uw bedrijf.
  • Dankzij ons uniek ontwerp is de Biolectric installatie heel compact en snel op te bouwen. Hierdoor zal dit geen grote veranderingen teweegbrengen binnen uw bedrijf en kan u op een hele korte tijd al beginnen met het produceren van groene energie.